1. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a kořeněné indické jídlo s receptem na kuřecí tikka masala Chettinad kurma. Tato pikantní směs kurkumy, koriandru a jiných exotických koření přinese do vaší kuchyně autentickou chuť Indie. Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si exotickou chuť doma.
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 4 rajčata nakrájená na kostičky
- 2 lžičky mletého zázvoru a cesneku
- 2 lžičky červené papriky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička garam masala
- 400ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mletý zázvor, česnek a necháme chvíli restovat.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme koření – červenou papriku, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř a promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko a přivedeme k varu. Přiklopíme a vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
- Přidáme rajčata a vaříme dalších 10-15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Hotové jídlo podáváme s čerstvou nasekanou koriandr na ozdobení.