2. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na kuřecí tikka masala, jste na správném místě! Tento tradiční indický pokrm je plný chutí a je snadno připravitelný. V našem receptu si kuřecí maso marinujeme v lahodné směsi jogurtu a koření, poté ho orestujeme a podáváme s krémovou rajčatovou omáčkou. Připravte si tuto úžasnou indickou specialitu ve svém vlastním domě a obohaťte svůj jídelníček o zajímavé chutě.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 2 cibule (nakrájené na tenké plátky)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 2 cm zázvoru (nasekaného)
- 2 lžíce tikka masala koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 400g rajčat (drcených)
- 200ml smetany ke šlehání
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé koriandr na ozdobu
- Na podávání: rýže nebo naan chléb
Postup
- V míse smíchejte tikka masala koření, kurkumu, mletý kmín a mletou skořici.
- Přidejte kuřecí maso a důkladně jej obalte kořením. Nechte maso marinovat v lednici minimálně 30 minut nebo přes noc.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
- Přidejte marinované kuřecí maso a smažte ho z každé strany, dokud není zevnitř propečené a zvenku zlatě hnědé.
- Přidejte drcená rajčata a smetanu ke šlehání. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Nechte omáčku vařit na mírném ohni asi 10-15 minut, nebo dokud se maso naprosto prohřeje a omáčka zhoustne.
- Před podáváním ozdobte čerstvým koriandrem. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.