1. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné Kuřecí teriyaki s rýží doma s tímto receptem plným chuti a exotických vlivů. Jednoduchý a rychlý recept na oblíbené japonské jídlo, které potěší každého člena rodiny. Navštivte naše webové stránky a získejte podrobný postup, jak připravit toto lahodné jídlo. Buďte kreativní a experimentujte s různými přísadami pro dokonalou kombinaci chuti a vůně. S naším receptem na Kuřecí teriyaki s rýží si můžete dopřát restaurační kvalitu jídla přímo z pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 200 ml teriyaki omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Rýže na přílohu
Postup
- Nejprve si připravte marinádu smícháním teriyaki omáčky, medu, sójové omáčky, nasekaného česneku, oleje, soli a pepře.
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a dejte je do mísy spolu s marinádou. Nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
- Po odležení síro ukuchat.
- Smažte kuřecí maso na pánvi dozlatova.
- Vezměte marinádu, kterou jste nevyužili na marinování, zahřejte ji na pánvi a nechte zhoustnout.
- Smažené kuřecí maso zalijte zhoustnou marinádou a nechte povařit chvilku.
- Smažte rýži dle návodu na obalu a podávejte ji k teriyaki kuřeti.