1. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí teriyaki s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné Kuřecí teriyaki s rýží doma s tímto receptem plným chuti a exotických vlivů. Jednoduchý a rychlý recept na oblíbené japonské jídlo, které potěší každého člena rodiny. Navštivte naše webové stránky a získejte podrobný postup, jak připravit toto lahodné jídlo. Buďte kreativní a experimentujte s různými přísadami pro dokonalou kombinaci chuti a vůně. S naším receptem na Kuřecí teriyaki s rýží si můžete dopřát restaurační kvalitu jídla přímo z pohodlí vašeho domova.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 200 ml teriyaki omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Rýže na přílohu

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu smícháním teriyaki omáčky, medu, sójové omáčky, nasekaného česneku, oleje, soli a pepře.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a dejte je do mísy spolu s marinádou. Nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
  3. Po odležení síro ukuchat.
  4. Smažte kuřecí maso na pánvi dozlatova.
  5. Vezměte marinádu, kterou jste nevyužili na marinování, zahřejte ji na pánvi a nechte zhoustnout.
  6. Smažené kuřecí maso zalijte zhoustnou marinádou a nechte povařit chvilku.
  7. Smažte rýži dle návodu na obalu a podávejte ji k teriyaki kuřeti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *