31. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Kuřecí teriyaki s jasmínovou rýží
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí teriyaki s jasmínovou rýží je skvělý recept, který vám přinese lahodnou kombinaci chuti a vůně. Toto jídlo je ideální pro ty, kteří milují jemné a exotické příchutě v asijské kuchyni. Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše připravit křupavé kuřecí maso s sladko-pikantním teriyaki omáčkou, která osvěží vaši chuťovou buňku. Doplněním jasmínovou rýží vytvoříte plnohodnotné jídlo, které se hodí k různým příležitostem. Následujte naše jednoduché kroky a připravte si tento uzdravující a výživný pokrm ještě dnes.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 200 g jasmínové rýže
  • 300 ml vody
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu. Ve vhodné misce smíchejte sójovou omáčku, med, hnědý cukr, utřený česnek, nastrouhaný zázvor a sezamový olej.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a vložte je do marinády. Přikryjte alespoň na 30 minut nebo nejlépe přes noc nechte masa marinovat v lednici.
  3. Po marinování maso odklopte a přendejte ho na rozpálenou pánvičku. Smažte ho z obou stran, dokud není zlatavé a propečené.
  4. Mezitím si připravte jasmínovou rýži. Do hrnce dejte 200 g jasmínové rýže, zalijte 300 ml vody a přidejte 1 lžičku soli. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte pod pokličkou asi 15 minut, nebo dokud rýže nezměkne a voda se vyvaří.
  5. Hotovou jasmínovou rýži připravte na talířích a na ni přidejte usmažené kuřecí maso s teriyaki omáčkou. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *