7. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chcete vyzkoušet něco nového a chutného na večeři? Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí teriyaki s brokolicí. S jemně grilovaným kuřecím masem potaženým sladkokyselou teriyaki omáčkou se budete olizovat na prsty. Pridaná balkánská brokolice přidává do jídla extra zelené zdravé složky. Tento jednoduchý a rychlý recept bude určitě oslnit vaše chuťové pohárky a bude skvělou volbou pro večeři či oběd. Vaše rodina a přátelé budou nadšeni tímto jedinečným jídlem plným exotických chutí.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa, nakrájená na nudličky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička česneku, nasekaného
- 1 lžička zázvoru, nastrouhaného
- 1/2 šálku vody
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 brokolice, nakrájená na růžičky
- vařená rýže
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velké pánvi smíchejte sójovou omáčku, med, sezamový olej, česnek a zázvor. Přidejte nakrájené kuřecí prsa a nechte marinovat po dobu 15-30 minut.
- Mezitím připravte omáčku teriyaki. Ve větší misce smíchejte vodu, hnědý cukr a kukuřičný škrob. Dobře promíchejte, dokud se cukr a škrob nerozpustí.
- Na středně velké pánvi zahřejte trochu oleje a přidejte marinovaná kuřecí prsa. Osolte a opepřete podle chuti. Smažte kuřecí maso až do zlatohnědé barvy a uvnitř dokonale propečeného.
- Přidejte nakrájenou brokolici do pánve a restujte ji spolu s kuřecím masem 2-3 minuty, dokud brokolice nezměkne.
- Přidejte připravenou omáčku teriyaki a vařte, dokud se omáčka zahustí a začne se lehce karamelizovat.
- Servírujte kuřecí teriyaki s brokolicí na vařené rýži a posypte sezamovými semínky pro extra chuť a dekoraci.