19. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na výborné a exotické jídlo, kuřecí tandoori se zelenou omáčkou je skvělou volbou! Toto indické jídlo je známé svou bohatou kombinací koření a osvěžující chutí. Kuřecí maso je marinováno v tandoori směsi, která obsahuje koření jako kurkuma, koriandr a chilli. Poté je pečeno v alobalu, což mu dodá měkkost a šťavnatost. Pro dokonalou chuť je podáváno se zelenou omáčkou, která je vyrobená z bylinek, čerstvého koriandru a jogurtu. Tento recept je skvělým způsobem, jak si vychutnat chuť Indie v pohodlí vaší kuchyně. Vyzkoušejte kuřecí tandoori se zelenou omáčkou a přineste si do svého jídelníčku trochu exotiky!
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou bez kosti
- 200 g řeckého jogurtu
- 2 lžíce tandooriho koření
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- šťáva z 1 citronu
Postup
- V míse smíchejte jogurt, tandoori koření, mletou papriku, kurkumu, kmín, česnek, olivový olej, sůl a citronovou šťávu, vytvoříte marinádu.
- Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a důkladně je obalte marinádou. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu v lednici.
- Na gril nebo pánvi rozpalte trochu oleje a opékejte kuřecí plátky z obou stran, dokud nejsou zlatavé a průběžně je obracíte asi 10 minut.
- Kuřecí tandoori servírujte s omáčkou zelenou. Můžete k němu podávat také čerstvé pečivo nebo rýži.