17. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí tajine s meruňkami a mandlemi, který spojuje výrazné orientální koření s jemnou sladkostí ovocného nádechu. Tento tradiční marocký pokrm bude jistě ohromit vaše chuťové buňky a stát se oblíbeným jídlem pro celou rodinu. Sledujte náš snadný recept a připravte si chutnou a zdravou večeři plnou exotických vůní a lahodných kombinací chutí.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého koriandru
- 200g meruněk
- 50g mandle
- 300ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a osmahneme je dozlatova.
- Přisypeme koření (kurkuma, skořice, zázvor, koriandr), promícháme a zalijeme vývarem.
- Přidáme meruňky a mandle a necháme vařit pod poklicí asi 30 minut, dokud kuře není měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s kuskusem nebo chlebem.