22. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Pokrm kuřecí tajine je tradiční specialitou, která okouzlí Vaše chuťové buňky. Tajine je způsob přípravy jídel, kdy jsou ingredience pomalu vařeny ve speciálním hrnci. V tomto receptu je kuřecí maso v kombinaci s exotickými kořením, sladkými švestkami a šťavnatými olivami. Připravte si tento skvělý pokrm a nechte se unést vůní a chutí Orientu.
Kuřecí Tajine
Suroviny
- 4 kousky kuřecích stehen
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 2 lžíce čerstvé petrželky na ozdobu
Postup
- Na oleji restujte nakrájenou cibuli, česnek a koření, dokud nezískají jemně zlatavou barvu.
- Přidejte kuřecí stehna a opečte je ze všech stran, dokud nezezlátnou.
- Pak přidejte nakrájenou mrkev, cuketu a rajčata a vařte asi 5 minut.
- Po zalití kuřecím vývarem přiveďte k varu a pak snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou asi 45 minut.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželkou a podávejte s chlébem nebo rýží.