31. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kuřecí tagine s citronem a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí tagine s citronem a olivami“ je lahodný marocký recept, který je plný exotických chutí a vůní. Kombinace kuřecího masa s osvěžujícím citronem a slanými olivami tvoří perfektní harmonii pro vaše chuťové buňky. Užijte si tento tradiční jídlo plné aromatických koření a zaujměte své hosty nebo rodinu výjimečnou gastronomickou zkušeností. Připravte si kuřecí tagine s citronem a olivami, abyste ochutnali autentickou marockou kuchyni přímo z pohodlí vašeho domova.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prasátka)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citron
  • 100 g oliv
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrníček vody

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme na kostky nakrájené kuřecí maso.
  2. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a pokrájený česnek.
  3. Přidáme všechny koření (kmín, koriandr, kurkumu, papriku, sůl, skořici a černý pepř) a promícháme.
  4. Přidáme olivy a rozpůlený citron nakrájený na plátky (s kůrou).
  5. Zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
  6. Po uplynutí času odstraníme pokličku a vaříme ještě 10 minut, aby se případná přebytečná tekutina odpařila.
  7. Podáváme s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *