24. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
Kuřecí steak s špaldovým risotem
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí steak s špaldovým risotem⁢ je lahodným pokrmem plným chutí, který si určitě ⁤zamilujete. Křehký kuřecí steak je perfektně opečený ⁣a dochucen aromatickými bylinkami, které podtrhují jeho přirozenou chuť. K tomu vám přinášíme špaldové risoto, jemné a​ kdoule podudržující konzistenci, které je připravené s čerstvými zeleninou ⁤a plátky parmazánu. Tento recept je skvělou volbou pro večeři, která vás zasytí a potěší​ všechny chuťové ‍buňky.

Suroviny:

  • 2 kuřecí ‌prsní řízky
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250g špaldové rýže
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 100g sýru parmezán
  • čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup:

  1. Osolte a opepřete‍ kuřecí prsní řízky.
  2. Na⁣ rozpálené pánvi s olivovým olejem smažte řízky z obou stran dozlatova.
  3. Vezměte řízky z pánve‍ a nechte je odpočinout.
  4. Ve stejné pánvi osmahněte nasekanou cibuli a česnek dozlatova.
  5. Přidejte špaldovou rýži a promíchejte, dokud rýže nebude⁤ prozářená.
  6. Postupně přilijte zeleninový vývar, asi po 200ml, a za stálého míchání nechte rýži vsákat tekutinu.
  7. Opakujte krok 6, dokud bude rýže měkká a vývar spotřebovaný.
  8. Přidejte na kostičky nakrájený sýr parmezán a promíchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  9. Podávejte špaldové risoto se smaženými kuřecími steakem a ozdobte čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *