14. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Lahodný recept na kuřecí steak s bylinkovým pestem a jemným bramborovým pyré. Pojďte si vychutnat dokonalou kombinaci chutí a získat inspiraci pro svůj další gurmánský zážitek. Sledujte jednoduché kroky a připravte si lahodný pokrm, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše blízké. Buen provecho!
Suroviny
- 2 kuřecí řízky
- 1 hrst bazalkových listů
- 1 stroužek česneku
- 50g piniových oříšků
- 50g Parmazánu
- 4 středně velké brambory
- 50g másla
- sůl, pepř
Postup
- Na přípravu pesta si nejdříve oloupejte stroužek česneku a nastrouhejte Parmazán. V mixéru smíchejte bazalkové listy, strouhaný česnek, piniové oříšky, strouhaný Parmazán a postupně přilévejte olivový olej, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Osolte a opepřete podle chuti.
- Kuřecí řízky osolte a opepřete z obou stran a potřete je připraveným pestem. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte vařit do osolené vody, dokud nezměknou. Poté je sceďte a rozmixujte s máslem na hladké pyré. Osolte a opepřete podle chuti.
- Před samotnou přípravou steaků si rozpalte pánvičku a na ni dejte marinované kuřecí řízky. Smažte z obou stran do zlatova.
- Smažené kuřecí řízky podávejte se šťouchanými bramborami a ozdobte několika lístky čerstvé bazalky.