2. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuřecí steak s broskvemi
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na kuřecí steak⁣ s broskvemi – oslnivá kombinace ⁣šťavnatého masa a sladkých ​broskví. Kuřecí steak je pečený do dokonalosti, obalený v aromatických bylinkách a dochucený čerstvým citrónovým džusem. Broskve‌ přidávají do jídla sladkost a jemnou chuť. Tento pokrm je skvělým výběrem pro ‌rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli. Dopřejte si tento lahodný kuřecí steak s broskvemi a udělejte si radost v kuchyni.

Suroviny

  • 4 kuřecí ‌steaky
  • 2 broskve
  • 2 lžíce​ olivového ‍oleje
  • 2‌ česnekové stroužky, jemně nakrájené
  • 1 lžička čerstvého ⁣tymiánu, ⁣nasekaného
  • ½ citronu, šťáva
  • Soľ a pepř podle chuti

Postup

  1. Steaky omyjte a ‍osušte ubrouskem. Poté je lehce⁤ naklepeme, aby byly⁣ stejnoměrně tenké.
  2. Broskve zbavte ⁣jádřinců a⁢ nakrájejte na⁤ plátky.
  3. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej. Přidejte česnek a tymián a nechte je chvíli⁢ osmahnout, dokud se nezačnou jemně zlatit.
  4. Přidejte ‌steaky ⁤do pánve a opékejte je z obou stran do zlatova, asi 4-5 minut z každé strany.
  5. Mezitím​ v další pánvi ⁢osmažte broskve z obou stran do měkka, asi 2 minuty z každé strany.
  6. Po upečení steaky vyjměte z pánve a nechte chvíli odpočinout.
  7. Do pánve na steaky ‍přidejte citronovou šťávu a nechte povařit ‌pár minut, aby ‍vznikla ​omáčka.
  8. Omáčku přelijte přes steaky a broskve.
  9. Pokud si přejete, můžete podávat s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *