11. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na kuřecí steak s bramborovým pyré. Naučte se, jak připravit křupavý a šťavnatý kuřecí steak podávaný s jemným bramborovým pyré. Skvělá kombinace kvalitních surovin a jednoduchých postupů zaručuje dokonalý výsledek. Staňte se mistrem v kuchyni a překvapte své blízké tímto lahodným pokrmem. Užijte si výjimečný zážitek spojený s přípravou a ochutnáváním tohoto oblíbeného jídla.
Suroviny:
- 2 kuřecí stehna (bez kosti)
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
- 500 g brambor
- 50 g másla
- 100 ml mléka
- Mletý černý pepř
- Čerstvá petrželka (na ozdobu)
Postup:
- Nejprve předehřejte troubu na 200°C.
- Kuřecí stehna očistěte a osolte a okořeňte je podle chuti.
- Na rozpálené pánvi rozehřejte olej a opečte kuřecí stehna z obou stran do zlatova.
- Pak přenesete stehna do pekáče a dejte do trouby péct asi 25 minut, dokud nejsou uvnitř propečená.
- Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte vařit do osolené vody.
- Vařte brambory, dokud nejsou měkké a pak je odstraňte z plotny.
- Do vařených brambor přidejte máslo a mléko a rozmixujte je na pyré.
- Pokud je pyré příliš husté, přidejte mléko, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Pokud je pyré příliš řídké, přidejte dalšívařené brambory.
- Pokud ještě nejsou kuřecí stehna hotová, nechte je v troubě déle péct.
- Podávejte kuřecí stehna s bramborovým pyré, posypané mletým pepřem a ozdobte čerstvou petrželkou.