2. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí soufflé s hráškem, které snadno připravíte doma. Tento recept je skvělou volbou pro rychlé a chutné jídlo plné bílkovin a zeleniny. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny:
- 500g kuřecího masa
- 200g hrášku
- 2 vejce
- 100ml mléka
- 50g másla
- 50g hladké mouky
- sůl, pepř, oregano
Postup:
- Na začátku si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, hrášek uvaříme a necháme okapat.
- V hlubší pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájené kuřecí maso. Osolíme, opepříme a přidáme oregano dle chuti. Maso opékáme dozlatova.
- Přidáme hrášek k masu a necháme chvíli společně podusit.
- Do menšího hrnce rozpustíme máslo a vmícháme hladkou mouku. Postupně přiléváme mléko a za stálého míchání vytvoříme hladkou omáčku. Necháme chvíli provařit.
- Z omáčky odstavíme hrnec a po chvíli vmícháme do omáčky rozšlehaná vejce.
- Přelijeme omáčku s vejci k masu s hráškem a důkladně promícháme.
- Směs přendáme do vhodného pekáče a urovnáme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut, dokud soufflé nezíská zlatavou barvu.
- Hotové soufflé s hráškem podáváme samostatně nebo s přílohou podle vlastní chuti.