2. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí soufflé s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí soufflé s hráškem, které snadno připravíte doma. Tento recept je skvělou volbou pro rychlé a chutné jídlo plné bílkovin a zeleniny. Vaše chuťové buňky budou nadšené!

Suroviny:

  • 500g kuřecího masa
  • 200g hrášku
  • 2 vejce
  • 100ml mléka
  • 50g másla
  • 50g hladké mouky
  • sůl, pepř, oregano

Postup:

  1. Na začátku si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, hrášek uvaříme a necháme okapat.
  2. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájené kuřecí maso. Osolíme, opepříme a přidáme oregano dle chuti. Maso opékáme dozlatova.
  3. Přidáme hrášek k masu a necháme chvíli společně podusit.
  4. Do menšího hrnce rozpustíme máslo a vmícháme hladkou mouku. Postupně přiléváme mléko a za stálého míchání vytvoříme hladkou omáčku. Necháme chvíli provařit.
  5. Z omáčky odstavíme hrnec a po chvíli vmícháme do omáčky rozšlehaná vejce.
  6. Přelijeme omáčku s vejci k masu s hráškem a důkladně promícháme.
  7. Směs přendáme do vhodného pekáče a urovnáme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut, dokud soufflé nezíská zlatavou barvu.
  8. Hotové soufflé s hráškem podáváme samostatně nebo s přílohou podle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *