14. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí soté s omáčkou bordelaise
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte luxusní recept na kuřecí soté s lahodnou omáčkou bordelaise pro skvělou večeři plnou chuti a elegance. S tímto receptem si jistě získáte srdce svých hostů! Sledujte krok za krokem návod na přípravu a užijte si dokonalou kombinaci kuřecího masa s bohatou omáčkou bordelaise. Náš recept vám zajistí skvělé chutě a kvalitní svačinu, kterou si jistě užijete.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (na nudličky)
  • 1 cibule (nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 100 ml červeného vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  2. Přidáme kuřecí maso a restujeme ho dozlatova.
  3. Posypeme moukou a za stálého míchání restujeme ještě chvíli, aby mouka zhnědla. Postupně přilijeme víno a vývar.
  4. Omáčku necháme pomalu vařit a zahustit, případně dochutíme solí a pepřem.
  5. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *