26. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí soté s houbami a smetanou
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit lahodným receptem na kuřecí soté s houbami a smetanou. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, aromatických hub a krémové smetany vám zajistí nezapomenutelný zážitek při vaření i konzumaci tohoto chutného jídla. Snažte se tento recept co nejdříve vyzkoušet a užijte si skvělou chuťovou symfonii připravenou přímo na vašem talíři.

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
  • 200g hub (např. žampiony), nakrájené na plátky
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibuli dozlatova.
  2. Přidáme nakrájený česnek a krátce restujeme.
  3. Přidáme kuřecí maso a opékáme dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud nezezlátnou.
  5. Přilijeme smetanu a necháme provařit asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *