1. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí soté s fazolkami a šalvějí. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a je plný bohaté chuti. Skvělá kombinace křehkého masa kuřete, šťavnatých fazolků a aromatické šalvěje vytvoří nepřekonatelnou chuťovou explozi. Nechte se inspirovat a připravte si tento skvělý zdravý pokrm již dnes!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou, nakrájených na plátky
- 200g fazolí (může být z konzervy)
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce čerstvé nasekané šalvěje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
- Přidejte cibuli a smažte dozlatova.
- Přidejte česnek a kuřecí plátky. Smažte dozlatova.
- Přidejte fazole a vařte na mírném ohni asi 10 minut.
- Přidejte nasekanou šalvěj a promíchejte.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Podávejte teplé s rýží nebo bramborami.