25. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí soté s čínskou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí soté s čínskou zeleninou, rychlý a zdravý recept plný exotických chutí. Jednoduché příprava a bohatá kombinace chutí udělá z tohoto jídla oblíbenou volbu pro každou příležitost. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa (nakrájeného na nudličky)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule (nakrájená na půlkolečka)
  • 1 pór (nakrájený na kolečka)
  • 1 mrkev (nakrájená na nudličky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 100g čínské zeleniny (směs různých druhů zeleniny, např. bambusové výhonky, vodní česnek, čínské houby)
  • 2 stroužky česneku (mačkané)
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Naolejte pánvičku rozehřátou na střední oheň.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte ho dozlatova. Poté přidejte sójovou omáčku a promíchejte.
  3. Přidejte cibuli, pórek, mrkev, papriku, čínskou zeleninu, česnek a zázvor. Restujte asi 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
  4. V misce smíchejte kukuřičný škrob s trochou vody a přidejte do směsi se zeleninou a masem. Vařte asi 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  6. Skočte s rýží nebo nudlemi a podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *