21. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí smaženice s javorovým sirupem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na kuřecí smaženici s javorovým sirupem? Naše lahodná a jednoduchá verze tohoto oblíbeného pokrmu vás rozhodně nadchne. Kousky kuřecího masa jsou smaženy v křupavé středně jemné strouhance a poté dochuceny javorovým sirupem, který přidává bohatou, sladkou chuť. Tento recept je skvělou alternativou k tradičním smaženým kuřecím prsům, kterou ocení nejen dospělí, ale také děti. Připravte si tuto jednoduchou, ale chutnou smaženici s javorovým sirupem a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • 100 ml javorového sirupu
  • citronová šťáva (dle chuti)

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Vejce rozšlehejte v míse. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  3. Do jiné misky si připravte strouhanku.
  4. Kousky kuřecího masa nejprve obalte ve strouhance, poté vaječném nátěru, a opět ve strouhance.
  5. Olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni.
  6. Pokládejte obalené kousky masa do pánve a smažte z obou stran do zlatova.
  7. Hotové kousky masa vyjměte na ubrousek, aby se zbytečně nevydatnilo nadbytečný olej.
  8. V menší misce smíchejte javorový sirup s citronovou šťávou.
  9. Smaženice ještě teplé polejte připravenou směsí javorového sirupu a citronové šťávy.
  10. Podávejte teplé s přílohou dle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *