15. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kuřecí smaženici s bylinkovou omáčkou je skvělou volbou pro milovníky lahodných a sýtých jídel. Kuřecí kousky jsou smaženy dozlatova a podávány s bohatou omáčkou plnou čerstvých bylinek. Tato chutná kombinace vytváří dokonalé jídlo, které si můžete vychutnat samotné, nebo ho můžete podávat s rýží, bramborami nebo zeleninovým salátem.
Recept na Kuřecí smaženice s bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (prsa)
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 200 g strouhanky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Bylinková omáčka
- 300 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce čerstvého petrželového lístku (nasekaného)
- 2 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného)
- 2 lžičky hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme kuřecí smaženice. Kuřecí maso nakrájíme na plátky a lehce je roztepneme.
- Ve vhodné míse smícháme vejce s mlékem a osolíme a opepříme podle chuti.
- V druhé misce si připravíme strouhanku.
- Plátky masa nejprve namočíme do vaječné směsi a poté do strouhanky, aby byly obalené ze všech stran.
- Na pánvi si rozpustíme trochu oleje a na středním ohni smažíme obalené plátky masa z obou stran, dokud nejsou
zlatě hnědé. - Hotové smaženice necháme okapat na papírové utěrce.
- Na přípravu bylinkové omáčky si ve vhodné míse smícháme smetanu ke šlehání s nasekanou petrželovou a koriandrovou
větvičkou. - Přidáme hořčici a důkladně promícháme.
- Omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Smaženice podáváme s bylinkovou omáčkou a přílohou podle vlastního výběru (například bramborovou kaší nebo rýží).