10. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kuřecí seitan na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na kuřecí seitan na grilu, který ulahodí i těm nejnáročnějším gurmánům. Seitan, vyrobený z pšeničného lepku, se marinuje v aromatických bylinkách a kořeních. Po grilování získá křupavou a lahodnou strukturu, která připomíná výborné kuře. Tento veganský pokrm je skvělou alternativou pro všechny, kteří se chtějí vyhnout masa. Připravte si neodolatelnou náplň nebo ho servírujte s grilovanými zeleninami a připravte si nezapomenutelnou grilovací lahůdku plnou chuti a zdraví.

Suroviny

  • 250 g pšeničného lepku
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžička soli

Postup

  1. V misce smíchejte pšeničný lepek, mletý kmín a sůl.
  2. Přidejte sójovou omáčku, olivový olej, česnek a postupně přilévejte zeleninový vývar. Míchejte, dokud nedostanete tuhé a elastické těsto.
  3. Těsto vyndejte na pomoučený povrch a vytvarujte z něj plát tloušťky asi 1 cm.
  4. Rozehřejte gril a na mírném ohni grilujte seitan z obou stran asi 5 minut, dokud nezíská zlatavou barvu a nezevně nezpevní.
  5. Hotový seitan nechte pár minut odpočinout a pak nakrájejte na plátky nebo kostičky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *