10. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na kuřecí seitan na grilu, který ulahodí i těm nejnáročnějším gurmánům. Seitan, vyrobený z pšeničného lepku, se marinuje v aromatických bylinkách a kořeních. Po grilování získá křupavou a lahodnou strukturu, která připomíná výborné kuře. Tento veganský pokrm je skvělou alternativou pro všechny, kteří se chtějí vyhnout masa. Připravte si neodolatelnou náplň nebo ho servírujte s grilovanými zeleninami a připravte si nezapomenutelnou grilovací lahůdku plnou chuti a zdraví.
Suroviny
- 250 g pšeničného lepku
- 200 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 lžička soli
Postup
- V misce smíchejte pšeničný lepek, mletý kmín a sůl.
- Přidejte sójovou omáčku, olivový olej, česnek a postupně přilévejte zeleninový vývar. Míchejte, dokud nedostanete tuhé a elastické těsto.
- Těsto vyndejte na pomoučený povrch a vytvarujte z něj plát tloušťky asi 1 cm.
- Rozehřejte gril a na mírném ohni grilujte seitan z obou stran asi 5 minut, dokud nezíská zlatavou barvu a nezevně nezpevní.
- Hotový seitan nechte pár minut odpočinout a pak nakrájejte na plátky nebo kostičky.