3. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí saté se sladkokyselou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí saté s pikantní sladkokyselou omáčkou, která vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky exotické kuchyně. Jemné kousky kuřecího masa napíchnuté na špejle a grilované do křupava, podávané s omáčkou plnou lahodných chutí a orientálních koření. Neodolatelná kombinace, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho a uvidíte sami!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme sójovou omáčku, med, zázvor, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a vložíme je do marinády. Necháme je minimálně hodinu odležet v lednici, ideálně však přes noc.
  3. Před samotným grilováním nebo pečením kuřecí kousky navlékneme na dřevěné špejle.
  4. Kuřecí saté můžeme grilovat na grilu nebo na pánvi. Pokud se rozhodneme pro gril, nezapomeňme předem špejle namočit do vody, aby se nepřipálily.
  5. Během grilování nebo pečení saté občas potíráme zbývající marinádou. Mějme však na paměti, že marinádu již používanou s syrovým masem již nebudeme používat k napaření hotového pokrmu.
  6. Po upečení můžeme kuřecí saté podávat s rýží a sladkokyselou omáčkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *