15. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vydejte se na chutnou a exotickou cestu s naším receptem na kuřecí saté s arašídovou omáčkou. Tento pokrm přináší dokonalé spojení jemně grilovaného kuřecího masa s výraznou, sladko-pikantní omáčkou plnou arašídů. Kromě toho, že se jedná o lahodnou chuťovou lahůdku, naše kuřecí saté jsou také snadno připravitelné. Sledujte naše jednoduché kroky a brzy budete mít na talíři výborné kuřecí kousky namočené v bohaté a krémové arašídové omáčce. Vaše chuťové pohárky jistě budou nadšené!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 stroužky česneku (přepuštěné)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 200 g arašídového másla
- 1/4 šálku vody
Postup
- Na pánvi smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, rybí omáčku, česnek, olej, sezamový olej a limetkovou šťávu.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa do směsi v pánvi a nechte marinovat minimálně hodinu.
- V mezičase smíchejte arašídové máslo a vodu ve větší misce a připravte si gril nebo grilovací pánev.
- Kuřecí prsa vyjměte z marinády a na špejle je postupně natahujte.
- Grilujte kuřecí sate z obou stran asi 4-5 minut, dokud nejsou zevnitř upečená.
- Servírujte kuřecí sate s arašídovou omáčkou jako dip nebo přílohu.