10. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Kuřecí satay v arašídové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Nasládlé kuřecí kousky marinované v exotických kořeních, opékány na grilu a servírované s lahodnou arašídovou omáčkou. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na kuřecí satay, který vám přinese chuťovou explozi a dostatek exotiky na talíři. Perfektní jako předkrm na párty nebo hlavní jídlo při rodinném grilování.

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého kurkumy
  • ½ lžičky mletého kajenského pepře
  • 1 hrníček arašídového másla
  • 1 hrníček kokosového mléka
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké nudličky.
  2. V míse smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, hnědý cukr, česnek, olej, koriandr, kurkumu a kajenský pepř.
  3. Nalijte směs na nakrájené kuřecí prsa a nechte marinovat minimálně 30 minut.
  4. Mezitím připravte omáčku. V hrnci smíchejte arašídové máslo, kokosové mléko, limetkovou šťávu a med. Přiveďte k mírnému varu a vařte 5 minut za stálého míchání. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  5. Namáčejte nakládané kuřecí nudličky na bambusové špejle a opékejte na grilu nebo smažte na pánvi dozlatova.
  6. Servírujte kuřecí satay s arašídovou omáčkou a podávejte s rýží nebo thajskou salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *