10. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasládlé kuřecí kousky marinované v exotických kořeních, opékány na grilu a servírované s lahodnou arašídovou omáčkou. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na kuřecí satay, který vám přinese chuťovou explozi a dostatek exotiky na talíři. Perfektní jako předkrm na párty nebo hlavní jídlo při rodinném grilování.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky mletého kurkumy
- ½ lžičky mletého kajenského pepře
- 1 hrníček arašídového másla
- 1 hrníček kokosového mléka
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce medu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na tenké nudličky.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, hnědý cukr, česnek, olej, koriandr, kurkumu a kajenský pepř.
- Nalijte směs na nakrájené kuřecí prsa a nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Mezitím připravte omáčku. V hrnci smíchejte arašídové máslo, kokosové mléko, limetkovou šťávu a med. Přiveďte k mírnému varu a vařte 5 minut za stálého míchání. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Namáčejte nakládané kuřecí nudličky na bambusové špejle a opékejte na grilu nebo smažte na pánvi dozlatova.
- Servírujte kuřecí satay s arašídovou omáčkou a podávejte s rýží nebo thajskou salátem.