12. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Kuřecí satay s arašídovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou je lahodný asijský pokrm plný exotických chutí a výtečných vůní. Kousky kuřecího masa jsou marinovány v omáčce ze sójového, rybího a limetkového džusu, ale také koření jako je česnek a zázvor. Poté jsou na grilu opékány, což jim dodá šťavnatost a lehkou křupavost. K dokonalosti tohoto jídla přispívá plnému a intenzivnímu chuti arašídová omáčka, která se podává jako dip k masu. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a přesto okouzlující kombinaci chutí a udělejte si malou asijskou párty ve svém domově.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce lístkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari pasty
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • 1/2 lžičky sůl

Postup

  1. Na začátku připravte arašídovou omáčku smícháním všech následujících surovin: 150g arašídového másla, 2 lžíce sladkého chilli sósu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 1 lžíce limetkové šťávy a 1 stroužek prolisovaného česneku.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.
  3. V jiné míse smíchejte sójovou omáčku, cukr, olej, kari pastu, citronovou šťávu, koriandr, kmín, kurkumu, červený pepř a sůl.
  4. Tuto omáčku nalijte na kuřecí prsa a nechte marinovat přibližně 1 hodinu.
  5. Poté kuřecí prsa nabodněte na dřevěné špejle a grilujte na rozpálené pánvi nebo grilu po dobu asi 10 minut, nebo dokud nejsou prsa propečená.
  6. Servírujte s připravenou arašídovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *