12. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí satay s arašídovou omáčkou je lahodný asijský pokrm plný exotických chutí a výtečných vůní. Kousky kuřecího masa jsou marinovány v omáčce ze sójového, rybího a limetkového džusu, ale také koření jako je česnek a zázvor. Poté jsou na grilu opékány, což jim dodá šťavnatost a lehkou křupavost. K dokonalosti tohoto jídla přispívá plnému a intenzivnímu chuti arašídová omáčka, která se podává jako dip k masu. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a přesto okouzlující kombinaci chutí a udělejte si malou asijskou párty ve svém domově.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce lístkového cukru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kari pasty
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého kurkumy
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
- 1/2 lžičky sůl
Postup
- Na začátku připravte arašídovou omáčku smícháním všech následujících surovin: 150g arašídového másla, 2 lžíce sladkého chilli sósu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 1 lžíce limetkové šťávy a 1 stroužek prolisovaného česneku.
- Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.
- V jiné míse smíchejte sójovou omáčku, cukr, olej, kari pastu, citronovou šťávu, koriandr, kmín, kurkumu, červený pepř a sůl.
- Tuto omáčku nalijte na kuřecí prsa a nechte marinovat přibližně 1 hodinu.
- Poté kuřecí prsa nabodněte na dřevěné špejle a grilujte na rozpálené pánvi nebo grilu po dobu asi 10 minut, nebo dokud nejsou prsa propečená.
- Servírujte s připravenou arašídovou omáčkou.