17. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo – kuřecí saltimbocca s žampiony. Tento recept kombinuje křehké kuřecí maso s plátky pršutu a žampiony, vše zalité lahodnou omáčkou. Skvělá kombinace chutí, která vám rozhodně zpříjemní váš jídelníček. Sledujte náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření hned teď!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 8 plátků parmazánu
- 8 plátků pršutu
- 4 žampiony
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Plátky parmazánu a pršutu položte na kuřecí maso a zajišťte pomocí špejle.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a zprudka opečte kuřecí maso ze všech stran.
- Přidejte na pánvi na plátky žampionů a restujte do měkkého.
- Pokapejte výsledek olivovým olejem a posypte pepřem a solí.
- Podávejte s dovarem a bramborem.