17. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a jednoduchý recept na kuřecí saltimbocca plný šunky a žampionů. Skvělá kombinace bohatých chutí a jemných koření, které určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a užijte si skvělou večeři plnou italského šarmu.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 8 plátků šunky
- 8 žampionů
- 200g parmazánu
- čerstvý šalvěj
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup:
- Nařízněte každé kuřecí prso ve středu, ale ne úplně, tak aby vznikla kapsa.
- Do této kapsy vložte plátek šunky a lístek šalvěje.
- Plátek parmazánu položte na šunku a šalvěj
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte kuřecí saltimbocca z obou stran, dokud nejsou zlatavé.
- Mezitím očistěte a nakrájejte žampiony.
- Přidejte žampiony ke kuřecím saltimbocca na pánvi a restujte je do změknutí.
- Sůl a pepř podle chuti, oservujte s rýží nebo těstovinami.