30. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí saltimbocca, který kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s plátky šunky a aromatickou šalvíí. Tento italský pokrm je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Připravte si ho snadno doma a pochutnejte si na skvělém spojení chutí a vůní.
Suroviny:
- 4 kusy kuřecích prsou
- 8 plátků šunky
- 16 lístků čerstvé salvie
- 100 g másla
- 100 ml bílého vína
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme.
- Na každé kuřecí prso položíme 2 plátky šunky a 4 lístky salvie.
- Prsa složíme na půl, zajistíme párátky nebo jehlami.
- Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme kuřecí saltimbocca ze všech stran dozlatova.
- Přilijeme bílé víno, přiklopíme poklicí a dušíme cca 10 minut.
- Hotové kuřecí saltimbocca podáváme se zeleninovým přílohou nebo bramborovou kaší.