10. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na kuřecí saltimbocca s křehkou šunkou a dochucenou šalotkou. Tato italská specialita vás okouzlí svým bohatým chuťovým zážitkem a jednoduchým přípravou. Získejte inspiraci pro vaření a uvařte si skvělou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 plátky parmashamu
- 4 plátky šunky
- 2 střední šalotky
- čerstvý tymián
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Na každý kuřecí řízek položte plátek parmashamu a plátek šunky.
- Opepřete a osolte podle chuti.
- Na šunku a parmasham položte pár lístků tymiánu.
- Šalotky nakrájejte na tenké kolečka.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte šalotky dozlatova.
- Do pánve přidejte připravené kuřecí saltimbocca a smažte z obou stran dozlatova.
- Po uvaření ještě šťávu ze smažení přelijte přes maso a podávejte například s rýží nebo bramborovou kaší.