10. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí saltimbocca s šunkou a šalotkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na kuřecí saltimbocca s křehkou šunkou a dochucenou šalotkou. Tato italská specialita vás okouzlí svým bohatým chuťovým zážitkem a jednoduchým přípravou. Získejte inspiraci pro vaření a uvařte si skvělou večeři pro celou rodinu.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 4 plátky parmashamu
  • 4 plátky šunky
  • 2 střední šalotky
  • čerstvý tymián
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na každý kuřecí řízek položte plátek parmashamu a plátek šunky.
  2. Opepřete a osolte podle chuti.
  3. Na šunku a parmasham položte pár lístků tymiánu.
  4. Šalotky nakrájejte na tenké kolečka.
  5. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte šalotky dozlatova.
  6. Do pánve přidejte připravené kuřecí saltimbocca a smažte z obou stran dozlatova.
  7. Po uvaření ještě šťávu ze smažení přelijte přes maso a podávejte například s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *