25. 12. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
zdroj: Recepty 24/7
Objevte chuť pravé italské kuchyně s naším receptem na Kuřecí saltimbocca s šalvějí a parmskou šunkou. Tento jednoduchý a rychlý recept vnesie do vaší kuchyně kousek Itálie. Kuřecí prsa obalíme v aromatické parmské šunce a šalvěji, což dodá masu nezapomenutelnou chuť a vůni. Perfektní volba pro oběd či večeři, kdy chcete ohromit rodinu nebo hosty. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to, abyste mohli připravit toto lahodné jídlo, které se stane novým favoritem vašeho jídelníčku. Nezapomeňte přidat své oblíbené přílohy a užijte si italskou klasiku přímo u vás doma!
Suroviny
- 4 kuřecí řízky (každý asi 150 g)
- 8 plátků parmské šunky
- 16 čerstvých listů šalvěje
- 50 g másla
- 100 ml bílého vína
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Olivový olej
Postup
- Kuřecí řízky jemně naklepeme mezi dvěma vrstvami potravinové folie do tloušťky asi 0,5 cm.
- Každý řízek osolíme a opepříme z obou stran.
- Na každý řízek položíme 2 plátky parmské šunky a 2 listy šalvěje. Šalvěj připevníme pomocí párátek.
- V pánvi rozpálíme trochu olivového oleje s polovinou másla.
- Kuřecí řízky klademe do pánve šunkou dolů a smažíme na středním ohni asi 3 minuty, dokud šunka není křupavá.
- Poté řízky opatrně otočíme a smažíme z druhé strany další 2 minuty.
- Řízky vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- Do pánve přilijeme bílé víno a zbylé máslo, promícháme a necháme chvíli povařit, aby se alkohol vyvařil a omáčka zhoustla.
- Hotové řízky servírujeme s omáčkou přelitou přes maso.