12. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo Kuřecí Saltimbocca s rýží doma! Tento recept kombinuje plátky kuřecího masa s prosciuttem a lístkem šalvěje, podávané s pikantní omáčkou a dochucené výběrem oblíbené rýže. Skvělá a chutná varianta pro každodenní večeři nebo speciální příležitosti. Získejte inspiraci a vytvořte si tento skvostný pokrm díky našemu snadnému návodu na přípravu.
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 4 plátky parmské šunky
- 4 lístky čerstvé žávy
- 100g másla
- 1 šálek bílého vína
- sůl, pepř
- olivový olej
- čerstvý tymián
- 400g rýže
Postup
- Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a přikryjeme plátkem parmské šunky a lístkem žávy.
- V pánev rozehřejeme olivový olej a přidáme máslo.
- Kuřecí řízky osmažíme z obou stran dozlatova, poté vyjmeme z pánve a necháme odpočinout.
- Do pánve přilijeme bílé víno a necháme chvíli vařit, aby se odpařila voda.
- Přidáme čerstvý tymián, ochutíme solí a pepřem a přidáme zpět do pánve osmažené kuřecí řízky.
- Necháme probublat a stáhneme z tepla.
- Rýži uvaříme podle návodu na balení a podáváme s kuřecím Saltimbocca.