1. 12. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Kuřecí saltimbocca s parmskou šunkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo italské kuchyně s receptem na kuřecí saltimbocca s parmskou šunkou. Jedná se o lahodné jídlo plné chutí, kde se spojují tenké plátky kuřecího masa, aromatická parmská šunka a sýr. Pokud hledáte rychlý, ale sofistikovaný recept, který ohromí vaše hosty, je kuřecí saltimbocca s parmskou šunkou ideální volbou. Přinášíme vám jednoduchý postup přípravy, díky kterému si můžete užít opravdovou chuť Itálie přímo u vás doma. Navíc, tento recept je skvělým způsobem, jak připravit kuřecí maso netradičním způsobem. Vyzkoušejte tento svůdný pokrm, který osvěží každé stolování.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 8 plátků parmské šunky
  • 8 listů čerstvé šalvěje
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Kuřecí prsa omyjte, osušte a naklepejte na tloušťku asi 1 cm. Osolte a opepřete z obou stran.
  2. Na každé prso položte dva plátky parmské šunky a na ně připevněte dva listy šalvěje pomocí párátek nebo malých špejlí.
  3. V pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa s parmskou šunkou opékejte na středně vysokém ohni, šunkou dolů, asi 3 minuty. Pak maso otočte a opékejte dalších 2 minuty.
  4. Zalijte bílým vínem a kuřecím vývarem a na mírném ohni nechte vařit, dokud se množství tekutiny nezredukuje na polovinu, přibližně 10 minut.
  5. Kuřecí saltimbocca vyjměte z pánve a omáčku, která zbyla, ještě krátce povařte, aby byla hustší.
  6. Servírujte kuřecí prsa s omáčkou, doporučené je podávat s vařenými brambory nebo lehkým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *