1. 12. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo italské kuchyně s receptem na kuřecí saltimbocca s parmskou šunkou. Jedná se o lahodné jídlo plné chutí, kde se spojují tenké plátky kuřecího masa, aromatická parmská šunka a sýr. Pokud hledáte rychlý, ale sofistikovaný recept, který ohromí vaše hosty, je kuřecí saltimbocca s parmskou šunkou ideální volbou. Přinášíme vám jednoduchý postup přípravy, díky kterému si můžete užít opravdovou chuť Itálie přímo u vás doma. Navíc, tento recept je skvělým způsobem, jak připravit kuřecí maso netradičním způsobem. Vyzkoušejte tento svůdný pokrm, který osvěží každé stolování.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 8 plátků parmské šunky
- 8 listů čerstvé šalvěje
- 4 lžíce olivového oleje
- 200 ml bílého vína
- 100 ml kuřecího vývaru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Kuřecí prsa omyjte, osušte a naklepejte na tloušťku asi 1 cm. Osolte a opepřete z obou stran.
- Na každé prso položte dva plátky parmské šunky a na ně připevněte dva listy šalvěje pomocí párátek nebo malých špejlí.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa s parmskou šunkou opékejte na středně vysokém ohni, šunkou dolů, asi 3 minuty. Pak maso otočte a opékejte dalších 2 minuty.
- Zalijte bílým vínem a kuřecím vývarem a na mírném ohni nechte vařit, dokud se množství tekutiny nezredukuje na polovinu, přibližně 10 minut.
- Kuřecí saltimbocca vyjměte z pánve a omáčku, která zbyla, ještě krátce povařte, aby byla hustší.
- Servírujte kuřecí prsa s omáčkou, doporučené je podávat s vařenými brambory nebo lehkým salátem.