25. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí Saltimbocca alla Romana
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské jídlo – Kuřecí Saltimbocca alla Romana. Kombinace kuřecího masa, šunky, šalvěje a bílého vína vytváří lahodnou a slunečnou chuť. Navíc je příprava tohoto pokrmu velmi jednoduchá a rychlá! Zkuste ho doma a přenesete se rovnou do italského stolu plného chutí.

Suroviny

  • 4 kuřecí plátky
  • 4 plátky parmské šunky
  • 4 lístky čerstvého šalotku
  • Čerstvý špenát
  • Čerstvá žampionová směs
  • 200 ml bílého vína
  • Česnek
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Nařežeme čerstvý špenát a žampionovou směs. Nakrájíme česnek na jemno.
  2. Na každý kuřecí plátek položíme plátek parmské šunky a lístek šalotky.
  3. Naklepeme a osolíme a opepříme. Na plátek masa položíme čerstvé lístky špenátu a žampionovou směs.
  4. Zabalíme a upevníme špejlí. Máslo rozpustíme na pánvi a opékáme 5 minut na středním ohni.
  5. Zalijeme vínem, přidáme česnek a dusíme asi 15 minut.
  6. Hotové podáváme s italským bramborem nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *