25. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské jídlo – Kuřecí Saltimbocca alla Romana. Kombinace kuřecího masa, šunky, šalvěje a bílého vína vytváří lahodnou a slunečnou chuť. Navíc je příprava tohoto pokrmu velmi jednoduchá a rychlá! Zkuste ho doma a přenesete se rovnou do italského stolu plného chutí.
Suroviny
- 4 kuřecí plátky
- 4 plátky parmské šunky
- 4 lístky čerstvého šalotku
- Čerstvý špenát
- Čerstvá žampionová směs
- 200 ml bílého vína
- Česnek
- Olivový olej
- Sůl, pepř
Postup
- Nařežeme čerstvý špenát a žampionovou směs. Nakrájíme česnek na jemno.
- Na každý kuřecí plátek položíme plátek parmské šunky a lístek šalotky.
- Naklepeme a osolíme a opepříme. Na plátek masa položíme čerstvé lístky špenátu a žampionovou směs.
- Zabalíme a upevníme špejlí. Máslo rozpustíme na pánvi a opékáme 5 minut na středním ohni.
- Zalijeme vínem, přidáme česnek a dusíme asi 15 minut.
- Hotové podáváme s italským bramborem nebo čerstvým chlebem.