20. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chutný a jednoduchý recept na grilovanou kuřecí salsicciu. Tento lahodný druh masa je připravený na grilu a navodí vám pocit italského středomořského stolování. Podívejte se na náš recept a připravte si skvělé jídlo plné chuti a aromatu.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 4 kusy salsiccie
- 1 citron
- 4 stroužky česneku
- Rozmarýn
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Nařežeme kuřecí prsa na menší kusy a salsiccie nakrájíme na kolečka.
- Citron umyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
- Nařízneme kůži na kuřecích prsou a do řezů vložíme plátky citronu a stroužky česneku.
- Připravíme marinádu smícháním olivového oleje, rozmarýnu, soli a pepře.
- Marinádu natřeme na kuřecí prsa a salsiccie a necháme odležet minimálně 30 minut.
- Gril předehřejeme na střední teplotu a maso opékáme z obou stran, dokud není zlatě hnědé a propečené.
- Po upečení necháme maso krátce odpočinout a pak podáváme s čerstvým salátem nebo bramborem.