20. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí salsiccia na grilu.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si chutný a jednoduchý recept na grilovanou kuřecí salsicciu. Tento lahodný druh masa je připravený na grilu a navodí vám pocit italského středomořského stolování. Podívejte se na náš recept a připravte si skvělé jídlo plné chuti a aromatu.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 4 kusy salsiccie
  • 1 citron
  • 4 stroužky česneku
  • Rozmarýn
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Nařežeme kuřecí prsa na menší kusy a salsiccie nakrájíme na kolečka.
  2. Citron umyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
  3. Nařízneme kůži na kuřecích prsou a do řezů vložíme plátky citronu a stroužky česneku.
  4. Připravíme marinádu smícháním olivového oleje, rozmarýnu, soli a pepře.
  5. Marinádu natřeme na kuřecí prsa a salsiccie a necháme odležet minimálně 30 minut.
  6. Gril předehřejeme na střední teplotu a maso opékáme z obou stran, dokud není zlatě hnědé a propečené.
  7. Po upečení necháme maso krátce odpočinout a pak podáváme s čerstvým salátem nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *