26. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí maso s intenzivní chutí černého pepře. Tento jednoduchý recept vás okouzlí svojí vůní a chutí. Navíc je připraven během chvilky, takže ho můžete udělat kdykoliv na rychlý oběd nebo večeři. Sledujte náš krok za krokem návod a zasyťte své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 kusu kůže odstraněných kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého černého pepře
- sůl podle chuti
- 1 lžíce másla
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 čajová lžička kukuřičné mouky
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 1/2 šálek smetany ke šlehání
Postup
- Kuřecí prsa osušte papírovým ubrouskem a opražte je na pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova.
- Posypejte mletým pepřem a solí, pak přeneste maso do pekáčku.
- Na stejné pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezezlátne.
- Přisypte kukuřičnou mouku, promíchejte a zalijte kuřecím vývarem. Vařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Potom přidejte smetanu ke šlehání a míchejte, dokud nezískáte hladkou omáčku.
- Omáčku přelijte přes kuřecí prsa v pekáčku a dejte péct do trouby na 20-25 minut při 180 stupních C.
- Smažené kuřecí prsa podávejte se zakysanou smetanou a plátky čerstvého chleba.