26. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí s černým pepřem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí maso ⁤s intenzivní chutí černého pepře. Tento jednoduchý recept ⁢vás okouzlí ⁢svojí vůní a chutí. ⁤Navíc je připraven během chvilky, takže ho můžete udělat kdykoliv na rychlý oběd nebo večeři. Sledujte náš krok za krokem návod⁤ a zasyťte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 4 kusu‍ kůže odstraněných ⁢kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1⁤ lžíce mletého černého pepře
  • sůl podle ‌chuti
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky ​česneku, jemně nasekané
  • 1 čajová lžička ⁤kukuřičné mouky
  • 1⁢ hrnek​ kuřecího vývaru
  • 1/2 ‍šálek smetany ke ​šlehání

Postup

  1. Kuřecí prsa⁣ osušte papírovým ubrouskem a opražte je na pánvi s olivovým olejem z ‍obou ⁤stran dozlatova.
  2. Posypejte ⁢mletým ​pepřem a solí,⁤ pak ⁤přeneste⁤ maso do pekáčku.
  3. Na stejné pánvi ‍rozehřejte‍ máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezezlátne.
  4. Přisypte kukuřičnou ⁤mouku, promíchejte ‍a ‍zalijte kuřecím vývarem. Vařte, ⁣dokud omáčka nezhoustne.
  5. Potom⁤ přidejte smetanu ke ⁣šlehání a míchejte, dokud nezískáte hladkou omáčku.
  6. Omáčku přelijte přes kuřecí prsa v pekáčku a dejte péct‍ do trouby na 20-25 ⁢minut při 180 stupních C.
  7. Smažené kuřecí prsa podávejte‌ se zakysanou‌ smetanou a plátky čerstvého chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *