1. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuřecí  roulády s bylinkovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí roulády ⁢s bylinkovou nádivkou jsou lahodným ⁢pokrmem, kterým rozhýbete svůj jídelníček. Kuřecí plátky jsou ⁣naplněny aromatickou směsí⁣ čerstvých bylinek ⁢a předejí vám neodolatelnou chuť a vůni. ‌Tento recept je vhodný pro všechny⁤ milovníky kuřecího masa, kteří⁣ si ​rádi pochutnají na zdravém a chutném ‍jídle.⁣ Nenechte si ujít ⁣jednoduchý postup, jak ⁤připravit tyto roulády a ​překvapit svou⁣ rodinu ‍či hosty ​výjimečným‍ chutným zážitkem.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 200g šunky
  • 150g sýra (např. eidam nebo gouda)
  • 1⁤ cibule
  • 2 ‍stroužky česneku
  • 2 lžíce čerstvých bylinek (např. petržel, ‌tymián, rozmarýn)
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Olivový olej

Postup

  1. Na prsoucí prsa rozetřičte ⁢a lehce naklepeme ​kladívkem na maso.
  2. Na rozkrojených prsoucích prsou nařežte mřížku.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a‍ orestujte na něm jemně nakrájenou ⁤cibuli a ⁣česnek.
  4. Přidejte na kousky nakrájenou šunku a promíchejte.
  5. Přidejte směs‍ bylinek a ‌šunky do misky a přidejte‌ na ​kostičky⁣ pokrájený ‍sýr.
  6. S směsí bylin, šunky a sýrem ⁣naplňte připravená ​kuřecí prsa. Uzavřete ⁣je⁣ pomocí párátku nebo proti⁤ sobě překlopte ‌okraje a upevněte špejlí.
  7. Připevněné roulády opečte z ⁣každé strany na⁢ rozehřáté pánvi dozlatova.
  8. Poté přesuňte opečené roulády do⁣ pekáčku ⁤a dejte do předem ‌vyhřáté trouby⁣ na 180°C. Pečte⁤ přibližně 30 minut, nebo dokud nejsou roulády uvnitř propečené a šťavnaté.
  9. Servírujte kuřecí roulády s bylinkovou nádivkou s přílohou ​podle ​vašeho výběru, například bramborovou kaší nebo rýží, a ⁢doplňte je čerstvou zeleninovou přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *