29. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí rouládu s bylinkovou omáčkou, která se připraví snadno a rychle. Sledujte návod na přípravu a dopřejte si skvělou kombinaci kuřecího masa a bylinek, která okouzlí vaše chuťové buňky. Užijte si delikátní pokrm plný chutí a vůní domácí kuchyně!
Suroviny
- 4 kuřecí plátky
- 100g šunka
- 100g sýr
- 1 vejce
- sůl, pepř, majoránka
- olej na pečení
Postup
- Plátky kuřecího masa lehce naklepeme
- Nakrájíme šunku a sýr na menší kousky
- Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme majoránkou
- Natřeme šunkou a sýrem a srolujeme do tvaru rolády
- Srolovanou rouládu upevníme párátky nebo špejlí
- Pokapejte olejem a dejte péct do trouby na 180 stupňů asi 30 minut
- Omáčka: v hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli, poduste a poté přilijte smetanu a zalijte vývarem
- Přidejte bylinky podle chuti (petržel, tymián, rozmarýn), osolte, opepřete a necháme provařit
- Hotovou omáčkou podlijte hotovou rouládu a podávejte s rýží nebo bramborem