29. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí rouláda s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí rouládu s bylinkovou omáčkou, která se připraví snadno a rychle. Sledujte návod na přípravu a dopřejte si skvělou kombinaci kuřecího masa a bylinek, která okouzlí vaše chuťové buňky. Užijte si delikátní pokrm plný chutí a vůní domácí kuchyně!

Suroviny

  • 4 kuřecí plátky
  • 100g šunka
  • 100g sýr
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na pečení

Postup

  1. Plátky kuřecího masa lehce naklepeme
  2. Nakrájíme šunku a sýr na menší kousky
  3. Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme majoránkou
  4. Natřeme šunkou a sýrem a srolujeme do tvaru rolády
  5. Srolovanou rouládu upevníme párátky nebo špejlí
  6. Pokapejte olejem a dejte péct do trouby na 180 stupňů asi 30 minut
  7. Omáčka: v hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli, poduste a poté přilijte smetanu a zalijte vývarem
  8. Přidejte bylinky podle chuti (petržel, tymián, rozmarýn), osolte, opepřete a necháme provařit
  9. Hotovou omáčkou podlijte hotovou rouládu a podávejte s rýží nebo bramborem

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *