30. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Popřejte si autentický brazilský zážitek přímo ve vaší kuchyni s tímto receptem na kuřecí rodízio. Užijte si šťavnatá kuřecí kousky, které jsou marinovány v lahodné směsi koření a grilovány na perfekci. Doplněné čerstvými zeleninovými saláty a chutnými omáčkami, tento pokrm zaručeně rozproudí chuťové pohárky vašich přátel a rodiny. Připravte se na skutečný grilovací zážitek plný chuti a stvořte si brazilský večer doma!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- Marináda dle vlastního výběru (např. citronové šťávy, olej, česnek, bylinky, koření)
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 cibule
- 2 papriky (barevné)
- Olivový olej
Postup
- Nejprve připravte marinádu pro kuřecí prsa. Smíchejte citronovou šťávu, olej, prolisovaný česnek, bylinky a koření podle vlastního gusta.
- Omyjte kuřecí prsa a nakrájejte je na menší kousky. Přidejte je do marinády, přikryjte a nechte v lednici odpočívat minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc).
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Papriky omyjte, zbavte semínek a nakrájejte je na větší kousky.
- Na pečicí plech nebo do zapékací mísy dejte nakrájenou cibuli a papriky. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti.
- Na plech nebo do mísy položte nasolené a opepřené kousky kuřecího masa.
- Plech nebo mísu vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut, dokud kuřecí maso nezezlátne a nezíská křupavou kůrčičku.
- Během pečení občas promíchejte obsah na plechu, aby se všechny suroviny dostatečně propekly a nezačaly připalovat.
- Hotové kuřecí rodízio servírujte s rýží, bramborovou kaší nebo salátem podle vlastního výběru.