12. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si chutné a osvěžující kuřecí rizoto s melounem! Tento recept spojuje lahodné kousky kuřecího masa s jemnou rýží a svěžím melounem, který dodává jídlu neodolatelnou sladkou chuť. Navíc je příprava tohoto jídla rychlá a jednoduchá, takže si ho můžete vychutnat kdykoliv bez zbytečné námahy. Vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!
Suroviny:
- 200g rýže na rizoto
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce oleje
- 500ml kuřecího vývaru
- 100ml bílého vína
- 1 šálek nakrájeného melounu
- sůl, pepř, kmín, kurkuma
Postup:
- Na kousky nakrájené kuřecí maso osolte, opepřete a osmažte na rozehřátém oleji dozlatova.
- Přidejte na drobno nakrájenou cibuli, česnek a papriku a za stálého míchání smažte do měkka.
- Přisypte rýži a promíchejte s ostatními surovinami, zalijte vínem a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte horký vývar a za občasného promíchání vařte do změknutí rýže.
- Přidejte nakrájený meloun a dochuťte solí, pepřem, kmínem a kurkumou podle chuti.
- Po krátkém podusení je hotovo. Podávejte teplé a můžete ozdobit bylinkami nebo sýrem. Dobrou chuť!