15. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuřecí rizoto s hříbky a šalvějí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí rizoto s hříbky‌ a šalvějí! ⁢Tento recept ⁢spojuje chuť kuřecího masa s aromatickými hříbky a bylinkou šalvějí. Skvělá​ kombinace, která potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit toto lahodné jídlo již dnes!

Suroviny

  • 300g ⁢kuřecího‌ masa
  • 200g rýže ⁢na ​rizoto
  • 100g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čajová lžička nasekané‍ čerstvé ⁢šalvěje
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř
  • litr kuřecího vývaru
  • 50g strouhaného parmazánu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a ‌osmahněte ‌na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a restujte ho, dokud nebude zlatě hnědé.
  3. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a na drobno ​nasekanou ‌šalvěj.⁣ Orestujte, dokud hříbky nezezlátou.
  4. Přidejte rýži a restujte ji, dokud nebude⁢ sklenitá.
  5. Postupně přilévejte horký kuřecí vývar a‌ vařte rizoto, dokud nezměkne.
  6. Přidejte strouhaný parmazán, promíchejte a dochuťte⁣ solí a pepřem.
  7. Hotové rizoto servírujte posypané⁤ nasekanou šalvějí a parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *