2. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné kuřecí rizoto s hříbky a šalotkou doma s tímto jednoduchým receptem. Chutné a zdravé jídlo, které můžete snadno připravit během pár minut. Bon appétit!
Suroviny
- 300g kuřecího masa
- 200g rýže na rizoto
- 100g sušených hříbků
- 2 stroužky česneku
- 1 malá šalotka
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 600ml vývaru
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Nejprve si dejte sušené hříbky namočit do teplé vody, nechte je nabobtnat.
- Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou šalotku a stroužky česneku.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a restujte ho, dokud není propečené.
- Přidejte namočené hříbky a rýži, krátce orestujte.
- Postupně přilévejte vývar a neustále míchejte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Pokračujte vařením rizota asi 20 minut nebo dokud není rýže měkká.
- Případně dochuťte solí a pepřem a ozdobte nasekanou petrželkou.