26. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí rizoto s hříbkovým džusem je lahodný a jednoduchý recept, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Kombinace křupavého kuřecího masa s krémovým rizotem a bohatou hříbkovou omáčkou je skvělou volbou pro všechny milovníky houbového pokrmu. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem plným chutí a vůní! Získejte recept na kuřecí rizoto s hříbkovým džusem a pusťte se do vaření hned teď.
Suroviny
- 200g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g rýže
- 500ml vývaru
- 100g hříbků
- 100ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmažte ho dozlatova. Přidejte na kostky nakrájené hříbky.
- Přidejte rýži a promíchejte. Postupně přilijte vývar a vařte pod pokličkou, dokud rýže nezvlhne a nezměkne.
- Na závěr přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s hříbkovým džusem.