14. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuřecí rizoto s hříbkami a šlehačkou
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Vyzkoušejte tento⁣ lahodný recept ⁢na‍ kuřecí rizoto s hříbky a šlehačkou. Kombinace ⁢kuřecího masa, aromatických hříbků a krémové šlehačky vytvoří dokonalou⁣ chuťovou symfonii, která potěší ⁤vaše ‌chuťové buňky. ⁤S tímto receptem zaručeně uděláte ‍radost i ‌sobě⁤ i ‌svým‍ blízkým. Připravte si ho dle našeho jednoduchého návodu a nechte‍ se unést lahodnými chutěmi.‌

Suroviny

  • 300g kuřecích ​prsou
  • 200g ‍rýže‌ na ⁢rizoto
  • 100g hříbků
  • 1 ⁣cibule
  • 2 ‍stroužky česneku
  • 200ml‍ smetany⁤ ke šlehání
  • 500ml ​vývaru
  • olivový⁤ olej
  • sůl, pepř, kmín, majoránka

Postup

  1. Na ‍pánvi si osmahneme nakrájenou⁢ cibuli a prolisovaný⁤ česnek na ⁣olivovém oleji.
  2. Přidáme⁣ nakrájená kuřecí prsa‌ a orestujeme do⁢ zlato-hněda.
  3. Přidáme‍ na plátky‍ nakrájené ⁣hříbky a restujeme dalších pár ⁣minut.
  4. Přidáme ⁢rýži a restujeme do⁢ sklovata.
  5. Postupně přiléváme vývar a ⁤vaříme do změknutí ‍rýže.
  6. Přilijeme smetanu, promícháme ‌a dochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou.
  7. Ještě ​chvíli povaříme a hotovo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *