22. 9. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Chutné kuřecí rizoto s houbovou omáčkou je skvělou volbou pro rychlý a lahodný večeře. Naše receptura vám ukáže, jak snadno připravit toto lahodné jídlo plné jemných chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny:
- 300 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g rýže na rizoto
- 300 g hub (např. žampiony)
- 500 ml vývaru
- 100 ml smetany ke vaření
- olivový olej
- sůl, pepř, kari
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka opečeme nakrájená kuřecí prsa nakrájená na kostky. Nakonec lehce osolíme a opepříme. Můžeme přidat i trochu karí.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, necháme chvíli restovat.
- Přidáme nakrájené houby a restujeme do měkka.
- Přidáme rýži, promícháme a zalijeme horkým vývarem. Vaříme podle pokynů na obalu rýže.
- Když je rýže hotová, přidáme smetanu ke vaření a promícháme.
- Pokrm můžeme ozdobit nasekanou petrželkou a podávat.