16. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí rizoto s houbami a špenátem, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje již tak skvělou kombinaci kuřecího masa s krémovým rizotem, houbami a špenátem. Nechte se inspirovat a připravte si chutnou a vydatnou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 400g kuřecích prsou nakrájených na kostky
- 200g čerstvých hub nakrájených
- 100g čerstvého špenátu
- 1 cibule nasekaná
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml drůbežího vývaru
- 100ml bílého vína
- sůl, pepř, kmín, paprika
- parmezán na posypání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opékejte, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte nakrájené houby a dusíme do změknutí.
- Přilijte vývar a bílé víno a nechte vařit asi 20 minut.
- Přidejte rýži a vařte podle pokynů na obalu, občas promíchávejte.
- Když je rýže uvařená, přidejte čerstvý špenát a dochuťte solí, pepřem, kmínem a paprikou.
- Před podáváním posypte parmezánem a podávejte teplé. Dobrou chuť!