9. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuřecí rizoto s houbami a šlehačkou
zdroj: Recepty 24/7

⁣Vyzkoušejte lahodné recept na kuřecí ‌rizoto s ‌houbami a ⁤šlehačkou, které vás zaručeně⁣ nadchne.⁣ Jednoduchá příprava a bohatá chuť dělají z⁢ tohoto jídla ideální večeři pro celou rodinu. ‍Zkombinování kuřecího masa s plátky hub a šlehačkou vytváří neodolatelnou⁤ kombinaci chutí, kterou si zamilujete. Zároveň se‌ jedná o výživný ‍pokrm,⁣ který vás‌ dostane do nádherného gastronomického zážitku. S ⁣naším receptem na ​kuřecí rizoto s⁢ houbami a šlehačkou už​ nebudete hledat ⁢žádný jiný recept na rizoto!

Suroviny

  • 1 hrnek rýže⁢ na rizoto
  • 2 stehna z kuřete, nakrájené na ⁤kostičky
  • 200g hub (např. žampiony), nakrájené ⁢na plátky
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce másla
  • 500ml⁢ kuřecího ⁢vývaru
  • 100ml smetany ‌ke šlehání
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme ⁢máslo a osmažíme na něm‍ cibuli a česnek,‌ přidáme kostičky‍ kuřecího ​masa a restujeme dozlatova.
  2. Přidáme plátky hub a⁤ restujeme je spolu ⁣s masem a cibulí, ‍přidáme ​sůl,‌ pepř a⁤ oregano podle chuti.
  3. Přidáme rýži na rizoto⁢ a podlijeme‌ horkým kuřecím vývarem, necháme vařit a stále mícháme, aby se rýže nepřipálila.
  4. Když je rýže ⁢hotová a vše je​ krémové, ⁤přilijeme smetanu ⁢ke ‍šlehání a promícháme.
  5. Pokrm můžeme posypat nasekanou petrželkou‍ a podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *