9. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na kuřecí rizoto s houbami a šlehačkou, které vás zaručeně nadchne. Jednoduchá příprava a bohatá chuť dělají z tohoto jídla ideální večeři pro celou rodinu. Zkombinování kuřecího masa s plátky hub a šlehačkou vytváří neodolatelnou kombinaci chutí, kterou si zamilujete. Zároveň se jedná o výživný pokrm, který vás dostane do nádherného gastronomického zážitku. S naším receptem na kuřecí rizoto s houbami a šlehačkou už nebudete hledat žádný jiný recept na rizoto!
Suroviny
- 1 hrnek rýže na rizoto
- 2 stehna z kuřete, nakrájené na kostičky
- 200g hub (např. žampiony), nakrájené na plátky
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce másla
- 500ml kuřecího vývaru
- 100ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli a česnek, přidáme kostičky kuřecího masa a restujeme dozlatova.
- Přidáme plátky hub a restujeme je spolu s masem a cibulí, přidáme sůl, pepř a oregano podle chuti.
- Přidáme rýži na rizoto a podlijeme horkým kuřecím vývarem, necháme vařit a stále mícháme, aby se rýže nepřipálila.
- Když je rýže hotová a vše je krémové, přilijeme smetanu ke šlehání a promícháme.
- Pokrm můžeme posypat nasekanou petrželkou a podávat.