2. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na chutné a jednoduché jídlo? Vyzkoušejte naše kuřecí rizoto s houbami a šalotkou. Tato lahodná kombinace kuřecího masa, krémové rýže a aromatických hub vás rozhodně nenechá na holičkách. Naučte se, jak připravit toto lahodné rizoto a pochutnejte si na skvělém jídle plném chuti a vůně. S naším receptem se připravíte rychle a jednoduše, tak neváhejte a vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 šálku arborio rýže
- 400g kuřecích prsou nakrájených na kostky
- 200g hub nakrájených na plátky
- 1 střední šalotka nasekaná
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 600ml kuřecího vývaru
- 50g strouhaného parmezánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte kuřecí maso dozlatova. Poté jej vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Na stejné pánvi osmahněte šalotku a česnek do měkka.
- Přidejte houby a restujte je, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a restujte ji asi minutu, dokud není sklenutá.
- Postupně přilévejte kuřecí vývar, přibližně po 1/2 šálku, a vařte za občasného míchání, dokud rýže není měkká a vývar vsákne.
- Smíchejte kuřecí maso zpět do rizota a přidejte sýr.
- Pokud je rizoto příliš husté, přidejte trochu vody nebo vývaru. Pokud je příliš řídké, nechte vařit déle, dokud nepřijme více tekutiny.
- Ochutnejte a dochuťte s dle potřeby solí a pepřem.
- Servírujte posypané dalším strouhaným parmezánem a můžete ozdobit nasekanou petrželkou.