16. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí rizoto s houbami a fazolkou, které je ideální volbou pro rychlou a chutnou večeři. Toto jednoduché a zdravé jídlo je plné lahodných chutí a bude se určitě líbit celé rodině. S naším receptem můžete snadno připravit skvělé jídlo plné živin a výborných chutí.
Suroviny
- 200g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g rýže na rizoto
- 200g hub (např. žampiony)
- 100g fazolek
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 500ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Osolte a opepřete kuřecí maso, nakrájejte ho na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo, osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho dozlatova.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a chvíli smažte.
- Přidejte rýži na rizoto a restujte ji asi minutu, zalijte horkým kuřecím vývarem.
- Vše promíchejte, přiveďte k varu a nechte vařit pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud rýže nezměkne.
- Přidejte spařené fazolky a promíchejte.
- Případně dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželí, podávejte horké.