26. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné kuřecí rizoto s houbami a česnekem, které se rychle připraví a skvěle chutná. Vychutnejte si kombinaci šťavnatého kuřecího masa, chuťově bohatých hub a aromatického česneku v této lahodné italské rizotové specialitě. Vyzkoušejte náš recept ještě dnes a nechte se unést jemnými chutěmi této lahůdky.
Suroviny
- 250g kuřecího masa
- 200g rýže
- 200g hub (např. žampiony)
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř, oregano
- pažitka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a osmahněte ho z obou stran.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a osmahněte je spolu s masem.
- Přidejte očištěnou a proparanou rýži a restujte ji 2 minuty.
- Postupně zalijte horkým vývarem a za občasného míchání nechte rýži vařit do změknutí asi 15-20 minut.
- Přidejte sůl, pepř a oregano podle chuti.
- Před podáváním ozdobte na jemno nakrájenou pažitkou.