26. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chcete-li si vychutnat lahodné a zdravé jídlo, vyzkoušejte naše čerstvé a chutné kuřecí rizoto s čerstvou zeleninou. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají snadno připravitelné jídlo s kombinací výživných ingrediencí. Křupavé kuřecí kousky jsou smíchány se šťavnatou rýží a provensálskými bylinkami, které přidávají jemnou chuť. Naše čerstvá zelenina, jako jsou paprika, cuketa a fazole, dodávají jídlu pestrost a výživné látky. Tento jednoduchý a zároveň chutný recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři, kterou si můžete vychutnat s rodinou a přáteli.
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g rýže
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 cuketa
- 100 g hrášku
- 1 mrkev
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- Čerstvé bylinky (např. petrželka, koriandr)
Postup
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a osolíme a okořeníme podle chuti.
- Cibuli a česnek jemně nakrájíme.
- V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm kuřecí kousky společně s cibulí a česnekem.
- Přidáme rýži a krátce orestujeme.
- Postupně přilijeme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme, dokud rýže není měkká a vývar téměř vstřebána.
- Přidáme nakrájenou papriku, cuketu, hrášek a nastrouhanou mrkev. Promícháme.
- Vše vaříme, dokud zelenina nezměkne a ještě trochu křupavá.
- Přidáme čerstvé bylinky a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Rizoto je hotovo a můžeme podávat.